Našu je školu posjetila gospođa Elizabeth Suzana Kozina, jedna od osnivačica udruge “Putokaz za Afriku”. Ova udruga, preko dobrih ljudi, koje oni nazivaju kumovima, hrani i školuje dječicu iz Ruwande. Kumovi mjesečno uplaćuju određen iznos novaca, za točno određeno dijete, i na taj način mu omogućuju školovanje, odjeću i hranu. I naša škola odlučila je biti dio ovog humanog čina pa smo tako i mi postali “kumovi” osmero mališana iz Ruwande.
Gospođa Elizabeth Suzana održala je  predavanje o teškom životu u Ruwandi i o spomenutoj udruzi. Naši su učenici i učitelji bili dirnuti, a nakon predavanja, mogla su se postavljati pitanja i proširiti saznanja.
Život nije uvijek lijep, važno je učenicima osvijesti da i oni mogu svijet činiti boljim svojim humanitarnim djelovanjem tamo gdje je ono uistinu potrebno.Vjerujemo da je današnje predavanje svakoga potaknulo na razmišljanje, ali i na zahvalnost na svemu što ima u sredini u kojoj raste i u kojoj se školuje, od hrane, knjige, cipela i kaputa…
Ne zaboravite – SAMO SE ❤️ DOBRO VIDI!

Afrika, Putokaz za Afriku, Ruanda, Kilimandžaro…ovo su riječi koje su se ovaj tjedan najčešće čule u hodnicima naše škole, među učenicima i učiteljima. Razlozi su puno više od edukativnih, oni su topli, ljudski, plemeniti. Tijekom ovog tjedna, na najbolji mogući način, učenicima je omogućeno da kroz iskustveno učenje i slušajući primjere iz života ljudi koji su boravili u Africi, upoznaju “Crni” kontinent. Naše osmaše, na satu Geografije, posjetio je defektolog Damir Ježić i održao im putopisno predavanje o svom boravku u Africi. Učenici su bili oduševljeni pričama i fotografijama, a ponajviše predmetima iz Afrike. Kao dobar uvod u istraživanje i upoznavanje Afrike, u ponedjeljak je održana prezentacija iz aktivnosti školskog projekta: Putokaz za Afriku, https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=664786178773193&id=100057254509446. Ovakvo učenje, životno i iskustveno, na primjerima iz svakodnevnog, stvarnog života, a usmjereno na čovječnost, svakako je potrebno, i takvo učenje naši učenici najviše vole i najduže pamte! JAMBO! HAKUNA MATATA!

učiteljica Geografije Ivana Zdelar