U četvrtak 22. 12. 2022. OŠ Petrijanec zvonila je za Božić, za novi početak, za rađanje, za nove korake… Za Tinove nove korake! U sklopu  školskog projekta “Samo se srcem dobro vidi”, uz svečanu priredbu, održao se humanitarni božićni sajam na kojem su se prikupljale donacije za malenog Tina Brankovića iz Vinkovaca koji je sa svojim roditeljima prisustvovao ovom humanom događaju.

Tin je rođen je s rijetkom mišićnom bolešću artogripozom. Bolest se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je ova bolest zahvatila obje ruke i obje noge. Do sada je imao 3 operacije. Liječenje je dugotrajno i kompleksno. S terapijama je počeo u najranijoj dobi jer je AMC teška tjelesna invalidnost i nužno je svakodnevno provoditi vježbe radi održavanja pokretljivosti zglobova. Tin se liječi u Aschau im Chiemgau, u Njemačkoj, a izborio se za svoje prve samostalne korake uz ortoze koje nosi 24 h dnevno, a koje je potrebno mijenjati kako rastu njegove nožice, što iziskuje velike financijske izdatke.

Idejne začetnice projekta su učiteljice Ana-Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić uz podršku ravnateljice Valerije Paljak. Božićni sajam uveličan je svečanom božićnom priredbom učenika škole koju je koordinirala učiteljica Željka Rabuzin uz podršku učitelja voditelja kulturno-umjetničkih grupa. Cilj ovih humanitarnih aktivnosti i događaja bio je da učenici uvide kako zajedništvom i odricanjem mogu pomoći onim potrebitima.

U organizaciji sajma sudjelovao je svaki učenik škole, svaki učitelj i djelatnik škole, roditelji kao prvi partneri u svim projektima, a brojne rukotvorine i proizvode nastajale tijekom prosinca razredi su uz lokalne udruge izlagali i prodavali na štandovima. U prodaju i realizaciju projekta uključile su se brojne lokalne tvrtke i udruge te poduzetnici s područja općine i okolice koji su donirali proizvode za tombolu: Udruga Tilia Nova i Udruga umirovljenika općine Petrijanec, Restoran i pizzeria 4M, Uljara Patrčević, Radio Megaton, Kartonaža Ivanec, GIT Varaždin, DIV plastic, Županijsko stručno vijeće učitelja informatike Varaždinske županije, Pekarnica Petra, Slastičarnice: Slatke čarolije, Cukurek, Cake Atelier, Kolačić sreće i Slatko carstvo, Elektrostrojarska škola Varaždin, OPG Moravec, PG Zrinski, Općina Petrijanec, Hotel Varaždin, Dječji vrtić Bambi Petrijanec, Osnovna škola Klenovnik, Udruga umirovljenika Petrijanec, Restoran i pizzeria Gaj, Lumar diamonds, Royal M, Tiffani beauty centar, Cvjećarnica Orhideja, Motor sport car wash, Restoran Zelendvor, Edukido Varaždin. Podršku je pružila i Općina Petrijanec.

Svi su taj dan, u društvu malog Tina, potaknuti kreativnim glazbeno-scenskim izvedbama humanitarne priredbe – pjesmom, plesom, glumom, govorom i darivanjem, postali Tinov novi korak i zazvonili kao pravi Tinovi božićni zvončići, prikupivši 35.884,80 kn! Svoje prve korake Tin je napravio upravo zbog ljudi velikog srca!