Kad je nastava zbog pandemije za većinu učenika OŠ krenula online, dio učenika otisnuo se u snježne padine slovenskih planina zahvaljujući učitelju Tjelesne kulture Dubravku Baneku koji ih poveo na skijanje u Sloveniju.

Tri dana boravka u planinama od 24. siječnja do 26. siječnja učenicima naše škole pridružili su se učenici OŠ Cestica, OŠ Sračinec i OŠ Vinica. Terenska nastava održala se na Pohorju, u Sloveniji. Unatoč pandemiji, učenici su uz Covid potvrde uspješno prošli granicu i uživali u zimskim radostima na snijegu. Učitelji Smučarskog kluba Ptuj (hrv. Skijaški klub Ptuj) učenike su poučavali osnovnim elementima skijanja, prilagođenim za napredne skijaše i početne skijaše.

Početni skijaši imali su program na plavoj stazi, s poligonom prigodnim za učenje. Na kraju terenske nastave, početni skijaši provjerili su svoje znanje slalomom.

Program naprednih skijaša isto se temeljio na učenju, ali na težim i strmijim stazama kao što su Ruška i Pisker.

Učenici su mogli imati svoje skije, a tko nije imao potreban pribor mogao ga je iznajmiti u skijaškom klubu. Nakon treninga, učenici su dobili topli obrok u hotelu Zarja koji je prijao gladnim i izmorenim, ali zadovoljnim skijašima.

Jan Kerežia, 8.a