U četvrtak, 12. svibnja 2022. Osnovnu školu Petrijanec je posjetio Krunoslav Mikulan. Uz podršku Naklade Ljevak našim učenicima viših razreda naš gost predstavio je svoje popularne dječje romane, a dočekali su ga sedmaši, učiteljice hrvatskog jezika i knjižničarka Nikolina Hader koja je vodila susret. Spisatelj je prepričavao svoje početke pisanja i predstavio tri knjige: Zmaj ispod starog grada, Škola u opasnosti te Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva. U učionici na otvorenom smo zajedno upoznali Krunoslava i njegove knjige. Neka djeca su bila zainteresirana za čitanje tih djela, dok su drugi uživali na svježem zraku. Svi smo se zabavili i saznali nešto novo; bilo to o Krunoslavovu životu, njegovim knjigama ili o Međimurju.

Meni su se njegove knjige jako svidjele. Pročitala sam obje (Zmaj ispod starog grada i Škola u opasnosti) puno prije dolaska pisca u našu školu. U šestom smo razredu čitali ulomak iz knjige Zmaj ispod starog grada, tada sam shvatila da je ta knjiga odlična za mene. Otišla sam s majkom u grad i kupila tu knjigu i odmah drugi nastavak (Škola u opasnosti). Obje knjige su opsežne, imaju oko 400 stranica. Taj broj stranica možda odbija mnogo djece, ali je za mene i toliko stranica bilo premalo. Knjige su jako zanimljive, lako se čitaju te je radnja jako uzbudljiva. Nakon čitanja tih knjiga nisam ni primijetila mnogo detalja koji se pojavljuju u knjizi.

Preporučam svima da pročitaju knjige Krunoslava Mikulana, sigurno neće požaliti! Zmaj ispod starog grada proglašen je najboljim fantastični romanom u Hrvatskoj, ali i drugim državama.

Azra Štoćko, 7.b